Contact rapid: 0753 555 800 | In afara orelor de program va rugam sa folositi exclusiv adresa de email.
Open/Close Menu Service GSM Iasi si Accesorii

 

 

Compania de statistică Counterpoint a publicat cel mai recent studiu referitor la piața globală de smartphone-uri. Acesta reflectă situața de la sfârșitu lunii mai 2018 și, din câte se pare, este dominat de Apple.

În fiecare lună, cei de la Counterpoint publică un raport intitulat Counterpoint Market Pulse. Accesibil la adresa counterpointresearch.com, cel mai recent studiu transpune într-un grafic ușor de înțeles topul celor mai vândute smartphone-uri.

Acesta te ajută să-ți formezi o opinie referitoare la modul în care a evoluat piața în ultimele luni, mai ales că vedem aparate lansate acum nouă luni alături de gadgeturi de acum trei luni.

Pe primul loc în clasamentul de mai jos află Apple iPhone 8 cu 2,4 procente din piață. Gadgetul este urmat îndeaproape de Samsung Galaxy S9 Plus pe poziția a doua. În același clasament, este important de reținut că Apple are trei aparate pe pozițiile unu, trei și cinci. Sud coreenii de la Samsung se rezumă la două dispozitive în top 10 pe pozițiile doi și șase.

Este interesant de avut în vedere varietate foarte mare a prețurilor de achiziție pentru telefoanele din acest clasament. Deși iPhone X sau Galaxy S9 Plus sunt terminale foarte scumpe. Nu se poate spune același lucru despre Huawei P20 Lite, Xiaomi Redmi 5A sau Oppo A83.

Trăgând linie, noua familie de terminale Apple lansate în ultimul trimestru al anului trecut au obținut 6,8% din piață, în timp ce cuplul de aparate Galaxy S9 este responsabil pentru doar 4,9% după o perioadă de timp mult mai scurtă de la lansare.

Ca referință, iPhone 8 s-a lansat în septembrie 2017, în timp ce noile vârfuri de gamă de la Samsung au ajuns pe piață în luna martie a acestui an. Pe ansamblu, unul din nouă telefoane inteligente comercializate în luna mai a acestui an a fost comercializat de Apple sau Samsung.

Huawei P20 este o serie de telefoane foarte apreciată, iar prezența lor în top este previzibilă. Pe de altă parte, că Oppo și Vivo și-au găsit loc în clasament reprezintă o performanță importantă pentru producătorii chinezi.

© 2013 - 2017 Service GSM Iasi - Toate drepturile sunt rezervate.

GSMexperts este marca inregistrata. • web design Agentie Web Design