Contact rapid: 0753 555 800 | In afara orelor de program va rugam sa folositi exclusiv adresa de email.
Open/Close Menu Service GSM Iasi si Accesorii

Samsung a prezentat astăzi noile sale telefoane Galaxy S8 și Galaxy S8+, dezvăluind astfel modelele cu care va ataca piața telefoniei mobile de vârf din acest an. Create pe fundamentul așternut de precedentele două generații, noile telefoane aduc un design semnificativ actualizat, ecrane cu dimensiuni mult mai mari și multe îmbunătățiri software, compania sperând că cele două noi produse o să-i permită să își mențină poziția fermă pe care o are pe piață în acest moment.

Anul trecut nu a fost unul norocos pentru companie, deși a început bine deoarece Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au fost apreciate și s-au vândut bine. Cel de-al doilea produs extrem de important al companiei, telefonul din gama Galaxy Note, a fost însă unul dintre cele mai lamentabile rateuri din istoria pieței de telefoane mobile.

Compania a reușit să treacă mai mult decât onorabil din punct de vedere financiar pentru dezastrul provocat de bateriile instabile și retragerea de pe piață a tuturor exemplarelor de Galaxy Note 7, însă a rămas fără un telefon de vârf cu ecran mare. Un segment important de piață, acesta a rămas neacoperit în special în Europa, unde nici măcar mai vechiul Galaxy Note 5 nu era disponibil în mod oficial, iar Samsung a încercat pe cât posibil să acopere piața cu mai micul Galaxy S7 Edge.

Aceasta este probabil și explicația pentru care Samsung a ales să mărească semnificativ diagonalele celor două noi telefoane din gama Galaxy S, însă rămâne de văzut cum vor răspunde la acest lucru utilizatorii care poate că ar fi prefera diagonalele ceva mai mici ale modelelor anterioare. Dar să vedem ce noutăți aduc cele două noi telefoane Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Specificații Samsung Galaxy S8

  • ecran: 5,8”, S-AMOLED, 2960 x 1440 pixeli, Gorilla Glass 5
  • procesor: Exynos 9 Octa 8895, 4x M2 Mongoose, 4x ARM Cortex-A53, Mali-G71 MP20
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: 12 MP, PDAF, F/1.7, OIS, înregistrare UHD, frontal 8 MP, F/1.7
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
  • sistem de operare: Android 7.0
  • acumulator: Li-Ion de 3000 mAh, nedetașabilă
  • dimensiuni: 148,9 x 68,1 x 8 mm
  • greutate: 155 grame
  • altele: USB 3.1 Type-C, senzor amprentă, scanner iris, scanner puls, NFC, încărcare rapidă, ANT+

Specificații Samsung Galaxy S8+

  • ecran: 6,2”, S-AMOLED, 2960 x 1440 pixeli, Gorilla Glass 5
  • procesor: Exynos 9 Octa 8895, 4x M2 Mongoose, 4x ARM Cortex-A53, Mali-G71 MP20
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: 12 MP, PDAF, F/1.7, OIS, înregistrare UHD, frontal 8 MP, F/1.7
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
  • sistem de operare: Android 7.0
  • acumulator: Li-Ion de 3500 mAh, nedetașabilă
  • dimensiuni: 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
  • greutate: 173 grame
  • altele: USB 3.1 Type-C, senzor amprentă, scanner iris, scanner puls, NFC, încărcare rapidă, ANT+

Ce este nou la Galaxy S8 și Galaxy S8+

Prima, și cea mai evidentă schimbare adusă de cele două noi telefoane Samsung, este designul. După cum se remarcă, compania a renunțat la carcasele cu fețe plate și a adoptat ecranele curbate pe ambele produse din generația a opta a gamei Galaxy S. În mod evident, sufixul Edge rezervat doar pentru telefoanele cu ecrane curbate a fost abandonat, acesta devenind de acum redundant.

Aceasta nu este însă cea mai importantă modificare survenită . Compania sud-coreeană era ultimul producător important care mai folosea butoane dedicate pentru control, combinația dintre butonul fizic Home și cele două taste capacitive devenind deja una emblematică pentru Samsung.

Într-un final, compania a ales să abandoneze aceste componente și să adopte, la fel ca restul industriei, butoanele virtuale afișate pe ecran de sistemul de operare Android. Butonul Home beneficiază însă de un tratament special, locul său fiind luat acum de un sistem 3D Touch similar celui oferit de Apple pe gama iPhone. Renunțând la butonul fizic Home, Samsung a fost obligată să caute un nou loc pentru senzorul de amprentă, iar acesta a poposit pe spatele terminalului lângă camera foto.

Compania a profitat de spațiul eliberat de aceste butoane pentru a pune la punct un design nou atractiv. Partea frontală este acum acoperită doar de ecran și de mica ramă a acestuia, odată cu butoanele fiind eliminată până și sigla Samsung din partea superioară pentru a se putea obține un design de un minimalism dus la extrem.

 

Cel mai izbitor aspect al designului noilor telefoane este simetria. Indiferent cum le-am privi, telefoanele sunt perfect simetrice, iar acest detaliu este foarte atractiv din punct de vedere estetic.

Rama metalică, specifică telefoanelor Galaxy S de la versiunea a șasea încoace, a avut întotdeauna o tăietură laterală care făcea loc marginii curbate a ecranului modelelor Edge, însă până și aceasta a devenit simetrică deoarece spatele acoperit cu sticlă are aceeași curbură laterală. Trebuie spus că ideea ramei metalice simetrice este deja cunoscută de la Note 7, însă cum acest telefon nu mai există, probabil că nu prea contează.

Într-un final, deși schimbările sunt noi, compania a reușit totuși să păstreze suficiente elemente caracteristice de design pentru a-și păstra identitatea vizuală. Văzut de la distanță, telefonul spune clar că este un model Samsung, însă este totodată suficient de schimbat pentru a atrage privirile. Telefoanele vor fi disponibile în culorile Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue și Maple Gold.

Ca de obicei, protecția la praf și apă nu lipsește, certificarea IP68 dezvăluind faptul că telefonul este ermetic la particulele de prag și poate face o imersiune la o adâncime de 1,5 metri timp de cel mult jumătate de oră.

Cea de-a doua schimbare majoră adusă de noile telefoane este diagonala. Până acum, telefoanele Galaxy S au avut diagonale care au depășit doar cu puțin bariera de 5”, în timp ce modelele Edge erau ceva mai mari. De data aceasta însă, Samsung a ales să facă un salt foarte mare, modelul de bază oferind acum un ecran chiar mai mare decât cel al familiei Galaxy Note, în timp ce versiunea S8+ este deja un gigant indiferent cum l-am privi.

Nu doar diagonala ecranului s-a schimbat, ci și forma și raportul de aspect. Samsung a ales un ecran cu colțuri curbate, un detaliu pe care l-am văzut deja prezentat de pe LG pe modelul G6, iar raportul de aspect este și el atipic. Dacă LG a ales un ecran 18:9, Samsung a mers chiar mai departe și a ales un ecran cu raport de aspect de 18.5:9.

Având rezoluții de 2960 x 1440 pixeli, ceea ce le permite atingerea unor densități de 568 ppi în cazul Galaxy S8, respectiv 529 ppi în cazul Galaxy S8+, cele două ecrane par foarte înalte și rămâne de văzut cum se vor adapta sistemul de operare și aplicațiile. La fel ca în cazul LG, compania Samsung a fost probabil atrasă de ideea vizionării conținutului VR și cinematografic în format în format anamorfic, raportul de aspect fiind un pas intermediar între standardul 16:9 și cel 2.39:1.

De altfel, cele două telefoane care dețin certificarea Mobile HDR Premium acordată de către UHD Alliance, ceea ce înseamnă că acestea îndeplinesc condițiile pentru redarea conținutului 4K HDR: decodare pe 10 biți (HDR10), dinamică foarte mare și acoperirea în proporție de cel puțin 90% a spațiului de culoare DCI-P3. Din păcate, Dolby Vision nu este suportat.

Telefoanele vândute în România vor folosi procesorul Samsung Exynos 9 Octa 8895. Primul membru al generației Exynos 9, acesta folosește patru nuclee Samsung M2 Mongoose tactate la 2,3 GHz, patru nuclee ARM Cortex-A53 tactate la 1,7 GHz și un foarte puternic nucleu grafic Mali-G71 MP20.

După  cum era de așteptat, și restul fișei cu specificații este impresionantă: telefoanele vor oferi 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă, wireless 802.11ac, modem LTE Cat 16 cu suport bogat pentru frecvențe, Bluetooth 5.0, USB 3.1 cu conector Type-C, amplificator audio capabil de decodare 24-bit/192kHz și un set complet de senzori. O noutate este funcția de scanare a irisului, acest sistem de securitate completând deja cunoscutul senzor pentru amprente.

Samsung Galaxy S8 oferă o baterie cu capacitate de 3000 mAh, în timp ce mai marele Galaxy S8+ oferă ceva mai mult, adică 3500 mAh.

Camerele foto sunt similare cu cele folosite anul trecut de către Galaxy S7, ceea ce nu va dezamăgi pe nimeni deoarece acestea au fost foarte bune. Camera principală folosește astfel un senzor Sony IMX260 Exmor RS de 1/2.6” cu rezoluție de 12 MP și detecție de fază, acesta fiind completat de un obiectiv cu diafragmă F/1.7 și stabilizare optică. Camera frontală este însă nouă și oferă un senzor cu rezoluție de 8 MP cu autofocus și un obiectiv la fel de luminos F/1.7.

Din punct de vedere software, Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ aduc o versiune actualizată a interfeței TouchWiz care este clădită pe platforma Android 7.0 Printre noutăți se numără ecranul Always On care poate afișa data, ora și notificările, suport pentru ferestre multiple, Bluetooth Dual Audio care permite conectarea a două căști sau boxe în același timp și un mediu grafic îmbunătățit.

Două noutăți trebuie evidențiate. Mai întâi, Bixby este un asistent digital inteligent care va analiza modul de utilizare a telefonului pentru a oferi sugestii, va putea fi folosit prin intermediul vocii pentru executarea unor acțiuni prin apăsarea unui buton special de pe carcasă, se va integra în aplicația camerei foto pentru a analiza coduri QR, texte sau mesaje și altele. Un urmaș al cunoscutului S-Voice, rămâne de văzut cât de bun va fi însă acesta.

Cea de-a doua noutate software este DeX, un mod de lucru care permite conectarea rapidă la un ecran extern și utilizarea sistemului de operare Android ca surogat pentru un sistem de operare desktop. Dex va pune în valoare suportul pentru aplicații multiple pe ecran și va putea profita de un mouse sau o tastatură conectate la o stație de andocare specială.

 

 

 

© 2013 - 2017 Service GSM Iasi - Toate drepturile sunt rezervate.

GSMexperts este marca inregistrata. • web design Agentie Web Design